Velen ‘geraakt’ door Willibrordgesprek

Wat betekent religie voor ons? Wat verbindt ons in ons geloof en kan dat ook andere mensen verbinden? Dat waren de vragen waarmee het Willibrordgesprek op 8 november in de volle Agnus Dei-kerk van start ging. Yvonne Zonderop leidde in door haar boek Ongelofelijk. Over de verrassende comeback van religie samen te vatten. Daarna ging ds. Ferdinand Borger in gesprek met haar, met Mgr. De Korte, bisschop van Den Bosch, en ds. Marco Luijk, sinds kort predikant van de classis Noord-Brabant, Limburg en Réunion Wallonne.
Allen waren het erover eens dat er nieuwe vormen van kerk-zijn nodig zijn om ook jongere mensen te bereiken. Mensen zouden moeten weten dat gelovigen in de kerk echt niet precies hetzelfde geloven en dat ook zij hun twijfels hebben. Dit werd ook mooi geïllustreerd door een korte video met uitspraken van inwoners van Waalre. Wel zijn zij allemaal geraakt door God, vaak in de persoon van Jezus Christus, en voelen zij zich verbonden in een kerkgemeenschap.
Het gesprek werd positief afgesloten: religie verdwijnt zeker niet. Er is echter geen vanzelfsprekendheid meer in het naar de kerk gaan; dat is tegenwoordig echt een persoonlijke keuze. Maar iedereen houdt zich bezig met existentiële vragen en die komen aan de orde in allerlei bijeenkomsten in kerken.
Zo’n honderdvijftig mensen werden deze avond geboeid door een inspirerend gesprek dat afgewisseld werd met liedjes door Emilio de Vlam. Ook bij het napraten in de hal gaven vele bezoekers aan dat deze avond, georganiseerd door de Oecumenische Werkgroep Aalst-Waalre een geweldige avond was.

Velen ‘geraakt’ door Willibrordgesprek