’t blaADje 2018 – 2

Inhoud ’t blaADje van 2 december:
– Doopdienst op eerste adventszondag
– Gesprek met jonge ouders
– Interview Ferdinand in De Uitstraling
– Vernieuwde boekenlijst AD-bibliotheek
– Kerkklok opgeknapt
– Nieuw op de site

Doopdienst op eerste adventszondag
Op 2 december is Esmé, dochter van Lucas en Annemiek Baljet, gedoopt in onze kerk. Het dopen van een kind is altijd vreugdevol en in dit geval was het extra mooi omdat het ook de eerste adventszondag was: in verwachting van de geboorte van Jezus vierden wij dat ook dit kind mag horen bij God en de gemeente.

Zondagmiddag 9 december: gesprek met jonge ouders

‘Wat geven wij onze kinderen mee?’ is de vraag die op zondagmiddag 9 december centraal staat. Ouders van kinderen en jongeren zijn van 16 tot 18 uur welkom in de tuinkamer van de Agnus Dei-kerk voor een gesprek over deze vraag; je hoeft geen lid te zijn van de Agnus Dei-gemeente. Uiteraard kunnen de kinderen meekomen; voor hen worden er aanvullende activiteiten georganiseerd.
Er worden voorbeelden gegeven van de huidige invulling voor kinderen en jongeren. Ook wordt een voorstel gepresenteerd voor een toneelvoorstelling waaraan de eerste maanden van het nieuwe jaar gewerkt gaat worden onder leiding van onze predikant Ferdinand Borger. De invulling kan aangepast worden aan de ideeën en wensen van de deelnemers. Wij zijn heel benieuwd naar jullie mening met betrekking tot de bestaande activiteiten en onze plannen voor de komende tijd. Na afloop van het programma is er gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken onder het genot van een hapje en een drankje.

Opgave per mail via jong@adkerk.nl

Ferdinand in De Uitstraling

In het huis-aan-huis blad De Uitstraling, het nummer van week 49 in 2018, staat een interview met onze predikant Ferdinand Borger. De ondertitel is ‘Ik denk graag in mogelijkheden’, en Ferdinand legt uit wat hij hiermee bedoelt. Hij zegt: ‘… We kunnen veel meer dan we denken. Mijn grootste wens is dat mensen de kerk weer opnieuw gaan vinden. Hoe mooi zou het zijn als de kerk groeit naar een ‘buurthuisachtige’ plek waarbij mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, ongeacht je geloof. En waar je je verhaal kunt doen, een luisterend oor vindt of biedt, waar je je gevoelens deelt en waar je inspiratie opdoet. …’

Vernieuwde boekenlijst AD-bibliotheek

Onze gemeente heeft een eigen bibliotheek; afgelopen zomer is er een flink aantal nieuwe boeken toegevoegd en is verouderde literatuur verwijderd. Het meest recente overzicht van de beschikbare boeken is te vinden op deze site onder AD-bibliotheek.

Kerkklok opgeknapt

Vorige week is de kerkklok schoongemaakt en gereviseerd. Het was voor onze koster Jopie Schekkerman een gelegenheid om de klok eens van heel dichtbij te bekijken.

Nieuw op de site:
– Het meest recente nummer van het Galmgat.
– Een kort verslag van de kerkenraadsvergadering van 20 november.
– Een kort verslag van het voorzittersoverleg 15 november 2018.

’t blaADje 2018 – 2