Ons verhaal

Eigenlijk willen we je uitnodigen op een zondag een keer binnen te lopen. Voor een eerste stap over de drempel. Zo zijn we zelf hier ook ooit gekomen, een eerste keer. Het werk bracht ons veelal naar Brabant. We namen onszelf mee, overal vandaan, met onze geschiedenis van kerk en geloof. Het maakt ons tot een gemeenschap van zeer diverse mensen. Toch zoeken we elkaar op. We zijn nieuwsgierig hoe het verder kan. Met onszelf, met de mensen rondom ons, met de kerk, met de wereld. We putten daarbij uit de verhalen van de Bijbel. We geloven dat er in dat boek een eeuwenoud pad ligt. Wij zien onszelf als wandelaars op dat pad. Met elkaar verbonden door ons geloof in God als de dragende grond in ons leven. Hoe verschillend onze beelden van God ook zijn.

De kerk, de geloofsgemeenschap, krijgt vorm doordat we daar samen invulling aan geven. Onlangs hebben we onszelf de vraag gesteld: wat brengt ons over de drempel van de kerk, wat zoeken we hier? ‘Ik ervaar er kracht’, zei iemand. ‘Inspiratie’, zei een ander. We ontdekten dat we reisgenoten zijn, mensen onderweg, jong en oud in verschillende fases van ons leven. Zo wordt het verhaal van onze kerkgemeenschap er één van kracht, inspiratie en reisgenoten. We geven je een paar citaten mee.